Reizen met een twist

Reizen wordt een avontuur als je het net even anders doet dan je gewend bent. Per driemaster bijvoorbeeld of per tuktuk. Plezier verzekerd!
 

Slapen onder de sterren

Aan de oevers van de Millstätter See, het tweede grootste bergmeer van Oostenrijk, staan zeven houten bivaks. Je kunt je daar samen met je partner een lang weekend terugtrekken. Geniet van de stilte van de natuur en kijk ’s avonds naar de prachtige sterrenhemel. Buiten, met een glas Sekt uit de wijnkoeler. Of binnen, door de dakvensters vanuit je bed. Kan het romantischer? 

Foto-workshop op een cruise

Op de Caribbean Photo Cruise aan boord van de Clipper Stad Amsterdam combineer je een exclusieve vakantie met een leuke workshop fotografie. De bekende reisfotograaf Thijs Heslenfeld brengt je de kneepjes van het vak bij, of je nu een gevorderd amateur bent of nog niet zoveel ervaring hebt. Je kunt de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen wanneer je aanmeert bij Caribische pareltjes als Sint-Eustatius, Guadeloupe en Saint Kitts. 

Tuktuk door de Betuwe

Een tuktuk is een driewieler met een tweetaktmotor die je veel in Azië ziet. In deze vrolijke brommertjes kun je in je eigen tempo een plezierige rit maken. Ze zijn er nu ook in ons eigen kikkerlandje, bijvoorbeeld in het plaatsje Zoelen, bij Tiel. Daar bevindt zich de grootste tuktuk-locatie van Nederland. Stap in een witte tuktuk en maak met je partner of met een groep een rit door de Betuwe. 

Met de fiets het eiland rond

Schiermonnikoog laat zich het beste ontdekken op de fiets. Op je gemak ontdek je in een dag het hele eiland, want het is maar 20 km lang. Geniet van de frisse zeebries, de zilte lucht en kijk hoeveel bijzondere wadvogels je kunt spotten. Je hoeft je eigen fiets niet mee te nemen, want er zijn voldoende fietsverhuurders voor een gewone fiets, tandem of duofiets. Je kunt ook een rolstoel met hulpmotor reserveren.

De magie van Voorlinden

Museum Voorlinden heeft een wonderlijke verzameling moderne kunst en interactieve installaties. Maar ook het gebouw zelf is een kunstwerk. Door de grote glazen wanden, strakke zichtlijnen en witte wanden lijkt het museum van binnen drie keer zo groot als van buiten. Buiten ligt een park dat grenst aan het Wassenaarse duingebied. Combineer een wandeling door het park met een bezoek aan het museum. 

Op pad met een verhalenverteller

Met een gids wordt een stadswandeling een leerzaam uitje. Maar dat is niet erg spannend. Een Storytrail stadswandeling is dan een belevenis. Je gaat op pad met een enthousiaste verhalenverteller die je op een meeslepende manier de geheimen van de stad en zijn geschiedenis bijbrengt. Sagen, legenden, waargebeurde verhalen, opmerkelijke gebouwen en wat er achter de gevels gebeurde – de verteller brengt de stad tot leven en maakt je deelgenoot van het avontuur.