Handbike Battle 2017, Hoogland Medical was erbij!

Op 22 juni vond voor de vijfde keer de Handbike Battle plaats in het Kaunertal (Tirol, Oostenrijk). Zo’n 100 sporters met een lichamelijke beperking gingen de strijd aan over een tocht van 20 km, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter.

Het was de vierde keer dat Hoogland Medical er als sponsor bij aanwezig waren. Van twee van onze relaties - Sint Maartenskliniek en De Hoogstraat Revalidatie - fietsten er patiënten mee. De dagen voor de klim trainden ze druk om te wennen aan de hoogte. De Kaunertaler Gletscher ligt namelijk op zo’n 2700 meter hoogte.


Hittebeleid bij de Handbike Battle

Vanuit Hoogland Medical waren Tonnie, Judy en Maurice aanwezig om te helpen met de voorbereiding. Judy was als verpleegkundige onderdeel van het medisch team. Samen met de artsen ging ze op pad om ervoor te zorgen dat de dingen goed zouden verlopen. Het was enorm warm die week, vandaar dat er een hittebeleid gevolgd werd: goed koelen, veel drinken en buddy’s rijden met sproeiers om de handbikers te koelen.

Donderdag was de grote dag. Al vroeg werd alles in gereedheid gebracht. Zowel de start als de finish lagen er toen nog een beetje verlaten bij, maar niet voor lang. Het parcours vulde zich snel met deelnemers, buddy’s, vrijwilligers en toeschouwers. Om 9 uur ging de HandbikeBattle van start. De battle was via livestream te volgen. Het was een zware tocht voor de deelnemers.


Handbike Battle: de finish

De eerste handbiker kwam na 1.21,20 over de finish: Mitch Valize van Adelante. Een geweldige prestatie. Adri Vink, die we in het filmpje zien, volbracht de tocht in 4:43:01. Ook een prachtige prestatie. We zijn trots op alle deelnemers en danken iedereen die heeft geholpen die dag tot een succes te maken!


Anderen lazen ook: