Even bellen met... Dian van de Langenberg


14 mei 2019


Twee jaar geleden vertelde ze openhartig over haar stoma en haar liefde voor voetbal, carnaval en shoppen. Ook had ze een droomwens. Hoe staat het daarmee?

 

Een keer op wintersport gaan, was twee jaar geleden je droomwens, is dat er al van gekomen?

“Helaas niet. Mijn man houdt niet zo van op vakantie gaan en een keer met iemand anders meegaan komt er ook niet van. Jammer, want al zou ik niet eens gaan skiën – ik weet helemaal niet of ik dat kan met mijn evenwichtsstoornis – het lijkt me alleen al fijn om in zo’n mooie, winterse omgeving te zijn. Maar ik lig daar niet wakker van, hoor!” 

 
"Ik doe mijn werk nog steeds met veel liefde en plezier"

Lees mee

Benieuwd naar haar openhartige verhaal? Lees hier het interview met Dian uit 2017. 


Op je werk ook alles goed?

“Ja, ik ben nog steeds voorwerkster bij de schoonmaakploeg van WSD, waar mensen met een Sociale Werkvoorziening indicatie werken. Mentaal is het pittiger dan een paar jaar geleden. De Wet sociale werkvoorziening is afgeschaft en mensen met een arbeidsbeperking gaan nu zoveel mogelijk naar werk bij een ‘gewone’ werkgever. Daardoor werk ik nu vooral met de zwakkere medewerkers die constant begeleiding nodig hebben. Maar ik doe mijn werk nog steeds met veel liefde en plezier.” 


Je vertelde een tevreden stomagebruiker te zijn. Is dat nog steeds zo? 

“Op zich wel, maar vorig jaar was het even kwakkelen. De zakjes die ik al 25 jaar gebruikte, werden ineens niet meer gemaakt. Ik heb toen zelf nieuwe spullen besteld en uitgeprobeerd. Het duurde even voor ik iets had gevonden waarover ik tevreden was, maar inmiddels ben ik over op een nieuw systeem van een ander merk. Dat bevalt prima.” 


Had je geen behoefte aan hulp van een stomaverpleegkundige? 

“Nee hoor, zoiets kan ik prima zelf. Vorig jaar belde ik wel met een andere vraag naar Hoogland Medical over de ringen die ik onder mijn huidplak gebruikte. Er kwam een stomaverpleegkundige bij mij thuis die andere ringen adviseerde. Ik deed de deur open en toevallig was het precies dezelfde verpleegkundige die mij 28 jaar geleden had geholpen bij mijn eerste stoma. We herkenden elkaar meteen. Het was hartstikke leuk om haar weer te zien.” 


Heb je wensen voor de toekomst?

“Ik wil vooral gezond blijven. Als mijn man en ik op deze manier verder kunnen, ben ik heel tevreden. We hebben het goed met zijn tweetjes.”