Europees natuurschoon


1 juni 2023


Santana, Madeira: groen heuvelgebied met supersteile kliffen


Madeira wordt ook het ‘Hawaii’ van Europa genoemd. Wie het groene landschap ten noorden van de plaats Funchal bezoekt, snapt waarom. Bij dorpje Santana – gelegen bovenop een 300 meter hoge rots boven zee – kun je met een kabelbaantje een supersteile klif af. Daarbij word je getrakteerd met uitzichten op enorme watervallen aan de ene zijde en de woeste zee aan de andere kant.


Wandelwalhalla

De hoogste bergtop in de omgeving van Santana is de Pico Ruivo; deze telt maar liefst 1.861 meter. Het wandelpad van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo staat garant voor schitterende vergezichten over het eiland en de kust. Maak je liever een (grotendeels) vlakke wandeling in de bossen? Wandel dan langs een van de oude irrigatiekanalen in natuurpark Queimadas, net boven Santana. Hier vind je smalle paadjes begroeid met varens en kabbelende beekjes.


[tips]

  • TIP! Ben je minder mobiel en gebonden aan een rolstoel maar wil je wel graag Madeira bezoeken? Op deze site vind je tips voor rolstoeltoegankelijke excursies en praktische informatie.
  • TIP! Orchideeën, hortensia's en magnolia's: Madeira staat er vol mee! De beste reistijd om het bloemrijke landschapsdecor van het eiland te zien is april tot en met begin juni.
  • TIP! Santana staat ook bekend om haar traditionele driehoek huisjes van stro, ‘casas de colmo’ genoemd. Leuk om in te overnachten!