Eten met ster

Uit eten krijgt iets bijzonders als de zintuigen extra geprikkeld worden. Op grote hoogte bijvoorbeeld of in het donker...

Dineren in het donker


Een avondje uit eten zonder je bord te kunnen zien? Vertrouw op je smaak en geur! In restaurant Ctaste brandt geen licht, zodat je ervaart hoe blinde mensen eten: met smaak! Ctaste heeft 11 visueel beperkte experts in dienst die vanuit een uitkering aan een subsidievrije betaalde baan zijn geholpen. Met die maatschappelijke betrokkenheid verdiende eigenaresse Sandra Ballij al tal van prijzen, waaronder de Dare to have a Dream Award en de Elsevier Social Enterprise Award. Daarnaast wil zij ook gewoon haar gasten verwennen met een heerlijk menu. 

Pannenkoeken van Hans & Grietje


Zo zoet heb je het nog nooit gegeten. In pannenkoekenhuis en speelpark Hans & Grietje is alles betoverend leuk. Kantelende tafels, kamers ondersteboven, geheime gangen die je naar de nok van het restaurant brengen… maar ook een glijbaan om naar de speelkelder te glijden. Als de pannenkoek op is, rennen de kinderen naar buiten. Daar is een speeltuin met familieschommels, een springkussen, skelterbaan, kabelbaan en een spookhuis. Reserveer tijdig. 

Eten in een luchtballon


Bij CuliAir Skydining stap je in de mand van een luchtballon, waarna je op grote hoogte dineert. Terwijl je geniet van de zonsondergang, bereidt meesterkok Angelique Schmeink een culinaire maaltijd. In deze speciaal tot restaurant en keuken omgetoverde luchtballon is plaats voor 14 personen. Je kunt per persoon reserveren of de hele ballon afhuren voor je gezelschap. Voor een romantisch ontbijt bij zonsopkomst is er het champagne-arrangement.

Picknicken in de wijngaard


Wijngoed Montferland ligt in een heuvelachtig bosgebied, dat door zijn zand- en kiezelrijke ‘terroir’ ideaal is voor rode, witte en rosé-wijnen. Je kunt Wijngoed Montferland zonder afspraak bezoeken op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur. Vraag aan wijnboer Leon Masselink om een picknickmand en zoek een fijn plekje op in de wijngaard. Wil je Montferland nog verder verkennen, dan kun je op hun site een picknickmand reserveren.

Lunchen op het drielandenpunt


De Wilhelminatoren biedt een spectaculair uitzicht over drie landen: Nederland, Duitsland en België. Je neemt de lift naar 34 meter hoogte of beklimt de trappen van de Skywalk met zijn glazen bodem. Na afloop kun je heerlijk lunchen in Brasserie & Restaurant Wilhelminatoren. Voor de kleinkinderen is er een spannende speurtocht uitgezet door de Vaalserbossen. Weet je wat: maak er een weekendje van. Dan kun je ook Aken en Maastricht bezoeken. 

Eten uit de moestuin


Een van de mooist gelegen terrassen van Nederland grenst aan de uiterwaarden van de IJssel. Restaurant ’t Diekhuus in Terwolde biedt je een prachtig uitzicht en bovendien een heerlijk biologisch menu. Voor de gerechten gebruikt chefkok Jan Klercq groenten en kruiden uit zijn eigen moestuin, aan de overzijde van de dijk. Vanaf station Deventer wandel je in een halfuur langs de IJssel, steek de spoorbrug over en sla dan rechtsaf naar ’t Diekhuus.