Drie jaar lang 'schijtziek'


Mouna Laroussi is door een darmaandoening jarenlang letterlijk ‘schijtziek’ geweest. Maar ze weet inmiddels dat je de ziekte niet overwint door het te ontkennen. Dansend, pratend, zingend en af en toe schreeuwend geeft ze met de voorstelling ‘Schijtziek’ een inkijkje in de drie jaar van haar leven waarin ze leed aan Colitis Ulcerosa.

Een heftige periode waarin zij vooral heeft geleerd negatieve aspecten achter zich te laten, om vervolgens in het positieve te kunnen stappen. In de voorstelling perst ze alle vooroordelen, frustraties, ergernissen en pijnlijke confrontaties er maar eens goed uit. En als ten slotte het leed geleden is en de strijd gestreden is, komt er hopelijk ruimte voor een nieuwe, openhartigere omgang met elkaar.

Mouna Laroussi (1981) is choreografe, danstheatermaker en het creatieve brein achter de producties van Stichting Mouna Mix. In haar voorstellingen met dans, theater en muziek belicht zij actuele maatschappelijke thema’s vanuit haar perspectief als Nederlandse en Marokkaanse maker. 

Wil je de voorstelling ‘Schijtziek’ zien? Kijk op www.mounamix.nl voor meer informatie.