Laatste voorbereidingen


11 juni 2024


Danielle van Hooff (48) doet dit jaar op 27 juni mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. Ze vertelt over haar voorbereidingen, wat erbij komt kijken en uiteindelijk over de wedstrijd zelf.

Begin mei was het weer zover: een trainingsdag in Limburg. Vanuit Breda is het een flinke rit naar Vaals, maar elke kilometer is het waard. Zeker als je weet dat er aan het begin van de dag een stuk Limburgse vlaai op je wacht. Een traditie die ik maar al te graag in ere houd.

De training zelf was goed georganiseerd. Een rondje van 8 kilometer dat je zo vaak kon rijden als je zelf wilde. Samen met mijn buddy Jolanda besloot ik vijf rondjes te doen. Goed voor in totaal 42 kilometer. Voor mij was het een bijzondere ervaring, aangezien het de eerste keer in ongeveer twee jaar was dat ik weer in Limburg handbikete.

De uitdaging van de Limburgse heuvels is niet te vergelijken met het vlakke Brabant. Een klim van 12% is pittig. Het vraagt om een andere aanpak. Niet te snel van start gaan, anders blaas je jezelf op en is het moeilijk weer op gang te komen. Maar die hoogtemeters maken het ook speciaal. Naast de 12%-klim hebben we ook een stukje van de Camerig gedaan. Dit keer vanaf de andere kant. De Camerig is een gemene klim, lang en met een stijgingspercentage van 4%, een piek van bijna 8% en een lengte van 4,4 kilometer waarbij je een hoogteverschil van 174 meter overbrugt. Het blijft een uitdaging, maar eentje die ik graag aanga.

Nu, met de HandbikeBattle voor de deur, ben ik volop bezig met de laatste voorbereidingen. De laatste krachttraining bij Revalidatiecentrum Revant is achter de rug. Nu is het vooral zelf trainen op de handbike en de Tacx. Helaas is het door de vele regen vaker de Tacx geworden dan buiten handbiken. Jammer, want buiten trainen blijft toch het fijnst.

En dan is er nog het materiaal. Reservebanden, waterzak, poeder voor in het water, en natuurlijk checken of de versnellingen goed schakelen. Fietskleding voor zowel warm als koud weer ligt al klaar. Alles moet perfect zijn voor de grote dag. Ik ben er klaar voor!


Lees de andere blogs van Danielle:

Ik ga ervoor!
Word ik goedgekeurd?
Ziek!