Ziek


2 mei 2024


Danielle van Hooff (48) doet dit jaar op 27 juni mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. Ze vertelt over haar voorbereidingen, wat erbij komt kijken en uiteindelijk over de wedstrijd zelf.


De dag na Pasen werd ik vroeg wakker door de pijn. Ik belde het Amphia Ziekenhuis en kon gelukkig snel terecht.

6 april zou eigenlijk in het teken staan van een trainingsdag in de Biesbosch, georganiseerd door Revalidatiecentrum Revant. Maar op Tweede Paasdag merkte ik al dat het tochtje met mijn handbike niet goed ging. De volgende ochtend had ik veel pijn. Na een telefoontje naar het Amphia Ziekenhuis kon ik ’s middags terecht bij de KNO-arts. Helaas is het niet de eerste keer dat ik daar naartoe ga. Ik heb vaker een bijholteontsteking en ken het beleid: een antibioticakuur. Toch was het dit keer anders. Ik had geen stem meer, iets wat de KNO-arts vreemd vond. Er klopte iets niet dus ik moest contact opnemen met mijn longarts.Wat een tegenvaller want dit zou ook effect hebben op mijn trainingen. In 2023 heb ik een longinfectie gehad en het duurde toen drie maanden voordat ik volledig hersteld was. Drie maanden! 


Luchtweginfectie

Voor nu moest ik volledige rust nemen en zo min mogelijk doen. Toch werd ik de dag nadat ik bij de KNO-arts was geweest, nóg beroerder wakker. Ik heb toen gebeld met de longpoli. De longverpleegkundige belde mij einde van de middag terug. Nadat zij overleg had gehad met de longarts, kreeg ik een prednisonkuur voorgeschreven en moest ik mijn astmamedicatie verhogen tot de maximale dosering. Ik bleek naast mijn bijholteontsteking namelijk ook nu weer een luchtweginfectie te hebben. Zo balen. Ik mag 14 dagen niet trainen. Dus de training van 6 april kon ook niet doorgaan. We doen extra voorzichtig want de longverpleegkundige weet hoe graag ik de HandbikeBattle wil rijden.  
Na 14 dagen zal ik bij mijn eerste tocht wel merken dat ik ziek ben geweest. Mijn conditie gaat snel achteruit. Ach ja, het zal bij mij eens een keer goed gaan…


Danielle met vriendin

Fietstocht met een vriendin

Gelukkig heb ik op Goede Vrijdag een leuke fietstocht kunnen maken met een oude vriendin van mij. Ik ken haar al 46 jaar. Het was droog die dag en de zon scheen. Zij rijdt met haar racefiets lange tochten, zoals de Marmotte in Frankrijk. Gek eigenlijk dat we nog nooit eerder samen hebben gefietst want het beviel heel goed. We hebben tijdens het fietsen kunnen bijkletsen. Ze gaf nog complimenten over dat ik het allemaal toch maar doe, ondanks mijn lichamelijke beperkingen. En dat ik zo positief blijf. Dat komt ook echt door het handbiken. Het heeft me al zoveel gegeven!
Lees de andere blogs van Danielle:

Ik ga ervoor!
Word ik goedgekeurd?
Laatste voorbereidingen